Terrasserne er et lavenergihus

Byens nye bæredygtige lavenergihus

Vidste du at Terrassernes lejeboliger har opnået det bedste energimærke, der findes? Dette har været et vigtigt mål for både arkitekten og bygherre, som har sat en ære i at skabe bæredygtige livstilsboliger, som hylder de gode materialer og respekten for naturen hele vejen igennem projektet.
Læs mere om byens nye lejeboliger, og hvilken betydning energimærket A2020 får for dem, der skal leje sig ind i Terrasserne.

På kanten mellem Islands Brygges livlige gader og havnebad, og Fælledens fredede natur ligger Terrassernes lejeboliger. I alt 35 eksklusive livstilsboliger med et suverænt uderum på hævede plateau-altaner og store terrasser i stueplan. Men selv om livet i Terrasserne i høj grad skal leves med åbne terrassedøre i pagt med naturen og en orientering ud mod byens rum, er der en særlig ”usynlig” kvalitetsfaktor, som ikke lige umiddelbart springer én i øjnene ved første øjekast; Terrasserne har netop opnået det højeste energimærke på skalaen: A2020.

Et kvalitetsstempel som understreger Terrassernes meget nøje materialevalg og ønske om at få bæredygtigheden til at gå igen på alle niveauer af byggeriet, og i det efterfølgende liv som skal leves i lejeboligerne.

Hvad betyder energimærke A2020?
Der er ikke sparet på noget i Terrasserne. Fra de håndlavede teglsten, til de modige køkkenløsninger eller det kalkfrie vand fra blødvandsanlægget, så hvorfor skulle man spare på det, der har betydning for varmeforbruget og indeklimaet?

Energimærke A2020 er topkarakteren inden for byggeri. Det betyder at ejendommen har det laveste energiforbrug, og det er der flere grunde til at være begejstret for:

  • Lavere energiforbrug
    Et lavere energiforbrug betyder en lavere varmeregning. Måske den allerbedste fordel for de lejere som skal bo i Terrasserne.
  • Vi passer på miljøet
    At Terrasserne er et lavenergihus, betyder at der gennem hele byggeprocessen, har været fokus på energibesparende løsninger, som kan reducere boligernes CO2-udslip.
  • Sundere indeklima
    Et godt energimærke kan også mærkes i det daglige liv i boligen.

Samlet set er energimærket A2020 altså meget mere end blot en kvalitetsstempling, som ser flot ud på papiret. Det er i endnu højere grad et mærke, som får ret stor betydning for de mennesker, som skal leve i boligerne.

En lavere varmeregning kan mærkes hver eneste måned i budgettet, og en bolig som har en stabil indetemperatur, og hvor det ikke trækker ind fra sprækker og vinduer om vinteren, er en fordel som alle, der har prøvet at bo i ældre boliger i København, vil kunne nikke genkendende til.

Er du blevet nysgerrig på de nye lejeboliger i Terrasserne, og vil du læse mere om materialevalg og dansk design i boligerne, kan du læse meget mere her.